Actueel nieuws met betrekking tot de Air Manoeuvre Brigade.

Woensdag 18 Maart. Voor het eerst Srebrenica-beulen opgepakt. 

De Servische politie heeft vanmorgen zeven mensen gearresteerd voor betrokkenheid bij de genocide in Srebrenica in 1995. Volgens de speciale aanklagers in Servië is het de eerste keer dat directe daders van de massamoord in Srebrenica zijn opgepakt. Naar enkele andere verdachten wordt nog gezocht.
Lees meer >>

Dinsdag 17 Maart. Nederlandse Apache neergestort in Mali - twee doden

GAO - 
In het noorden van Mali is dinsdagmiddag een Nederlandse Apache  evechtshelikopter neergestort. 
Daarbij zijn twee doden gevallen. De vliegers waren bezig met een schietoefening, toen hun Apache neerstortte.
De namen van de vliegers zijn de 30-jarige kapitein René Zeetsen en 26-jarige 1e luitenant Ernst Mollinger, zo maakte de commandant der strijdkrachten generaal Middendorp tijdens een persconferentie woensdagavond bekend. Mollinger is nog naar een veldhospitaal in Gao gebracht en daar overleden aan zijn verwondingen.
Eerste hulp
De Apache is neergestort op 47 kilometer ten noorden van de Nederlandse thuisbasis Kamp Castor. Meteen na de crash is een andere Apache geland en heeft eerste hulp verleend, aldus Middendorp. De crashsite werd intussen beveiligd door een Franse gevechtshelikopter. Grondtroepen hebben vervolgens de crashsite veiliggesteld. Middendorp betuigde namens minister Jeanine Hennis van Defensie en de hele krijgsmacht zijn medeleven aan de nabestaanden. „Onze gedachten gaan naar hen uit”, zei hij.
De Nederlandse bijdrage aan MINUSMA vormt, zoals Defensie het formuleert, de 'oren en ogen' van de VN-missie. Naast Apaches zijn er onder meer Nederlandse special forces in Mali actief, zowel commando's als mariniers.

Maandag 17 Maart. Nieuwe website online.