DE HELIKOPTERS EN DE MILITAIREN ZIJN GEWILD DOOR DE POLITIEK AlS HET AANKOMT 0P UITZENDINGEN. DE KANS DAT JE UITGEZONDEN WORDT IS DUS OOK GROOT. TOCH BEN JE ALS MILITAIR BIJ 11 AIR MANOEUVRE BRIGADE NIET ALLEEN MAAR OP UITZENDING.

Na de opleiding kom je bij een parate eenheid terecht en begint het echte werk. Zowel bij de helikopters van de Luchtmacht als bij de eenheden van 11 Luchtmobiele Brigade wordt er veel geoefend om de kennis en vaardigheden van alle militairen op het gewenste peil te houden. Als je namelijk stopt met beter worden, houd je op goed te zijn. Naast oefeningen te velde krijgen de militairen ook nog lessen, bijvoorbeeld in zelfhulp en kameradenhulp, de militaire variant van EHBO. 

Bij 11 Luchtmobiele Brigade wordt ook veel tijd besteed aan sporten. Het is namelijk niet niks om een aantal dagen met een rugzak van 35 kilo of meer te moeten lopen en daarnaast ook nog allerlei andere dingen te moeten doen. De instructeurs van de LO/Sportgroep hebben zelf ook de rode baret gehaald en weten wat er van 'hun' militairen verwacht wordt. Regelmatig gaan zij zelf ook mee op oefening om te kijken of de training schema's nog aangepast moeten worden.

Naast uitzendingen, oefeningen en lessen heb je natuurlijk ook vrije tijd. Op de kazerne zijn allerlei faciliteiten aanwezig om het de militairen die op de kazerne slapen het zo aangenaam mogelijk te maken. Er is een bar, internetcafé, een videotheek en natuurlijk kun je in je vrije tijd ook gewoon gebruikmaken van de sport- en fitness faciliteiten op de kazerne.