11 Air Manoeuvre Brigade is in vredestijd verdeeld over twee vliegvelden en twee kazernes. De transporthelikopters staan op Soesterberg en de gevechtshelikopters op Gilze-Rijen. Een deel van de Luchtmobiele Brigade
(Air Assault) is gelegerd in Assen, maar het leeuwendeel bevindt zich in Schaarsbergen. Ongeveer 4500 mannen en vrouwen maken 11 Air Manoeuvre Brigade tot een uitstekend werktuig in de handen van de politiek.

De leiding over 11 Air Manoeuvre Brigade is in handen van de commandant van 11 Luchtmobiele Brigade (Air Assault). Zijn plaatsvervanger is de commandant van de Tactische Helikopter Groep zodat ook op het hoogste niveau land- en luchtmacht vertegenwoordigd zijn.

De Tactische Helikopter Groep levert 'Air Power' met gevechtshelikopters, transporthelikopters en helikopters voor algemene ondersteunende taken. Naast de squadrons met vliegend materieel maken ook andere squadrons deel uit van de Tactische Helikopter Groep. De vliegbases Gilze-Rijen en Soesterberg beschikken beiden over een logistiek & onderhoudsquadron en een basissquadron.

11 Luchtmobiele Brigade (Air Assault) bestaat uit manoeuvre eenheden, gevechtsondersteunende eenheden en logistieke eenheden. leder met hun specifieke taak, materieel en opleiding. De staf van 11 Air Manoeuvre Brigade is opgebouwd uit verschillende afdelingen met elk hun specialisme en maar een doel: de commandant adviseren op hun vakgebied (zoals inlichtingen, operatiën, verbindingen, logistiek) en hem in staat stellen de operaties effectief te leiden. In elke afdeling zitten vertegenwoordigers van de Landmacht en de Luchtmacht.