Air Manoeuvre is een containerbegrip voor alle vormen van geïntegreerd optreden door een grond- en luchtcomponent. Air Manoeuvre bestaat uit Air Assault, Air Mechanised, Airmobile en Airborne.

Het kenmerkende verschil tussen de diverse wijzen van air manoeuvre optreden is dat een air mechanised inzet in principe alleen door de Apache gevechtshelikopters wordt uitgevoerd. Bij air assault optreden ligt de nadruk op de geïntegreerde inzet van gevechtshelikopters, transporthelikopters en de eenheden op de grond. Het optreden van 11 Air Manoeuvre Brigade is een typisch voorbeeld van air assault optreden. 
Bij airmobile optreden wordt het helikoptertransport gebruikt als transportmiddel en niet geïntegreerd in de daadwerkelijke aanval. 

Ook andere eenheden, zoals van gemechaniseerde brigades of het korps mariniers, voeren deze vorm die beperkte helikoptertraining vereist, uit Airborne optreden wordt uitgevoerd door een speciaal daarvoor opgeleide eenheid met parachutes of na een landing vanuit vliegtuigen. 
11 Air Manoeuvre Brigade is in staat alle vier de vormen van optreden uit te voeren.