MEDISCHE ONDERSTEUNING IS VAN ESSENTIEEL BELANG OM VAN EEN MISSIE EEN SUCCES TE MAKEN. DOOR ZIEKTEN TE VOORKOMEN, EEN SNELLE VERZORGING VAN GEWONDEN EN HET EVACUEREN EN TERUG IN HE STRIJD BRENGEN VAN MILITAIREN DRAAGT DE GENEESKUNDIGE COMPAGNIE IN GROTE MATE BIJ AAN DE BESCHERMING VAN DE EIGEN TROEPEN EN HET MOREEL.

Voor de medische en verpleegkundige verzorging valt de brigade terug op 11 Geneeskundige Compagnie. In de verbandplaatsen verrichten ze levensreddende operaties, maar er is ook personeel voor tandheelkundige en psychiatrische hulp.
Voor snelle verplaatsing van gewonden van het strijdtoneel naar de
verbandplaats of van de verbandplaats naar een ziekenhuis kan de hulp ingeroepen worden van de transporthelikopters van de Tactische Helikoptergroep. Als militairen van het slagveld afgehaald worden in een helikopter die net 'verse' militairen heeft gebracht, spreken we van casevac (casualty evacuation). De commandant heeft echter ook de mogelijkheid om helikopters speciaal uit te rusten met medische apparatuur en zo een medevac (medical evacuation) operatie uit te voeren.